Pancar Turşusu Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Kırmızı Pancar turşumuzu nasıl yapıyoruz.
Pancar Turşusu Malzemeler
2 kilo kırmızı pancar
5-6 diş orta boy sarımsak
1.5 su bardağı (300 mL) sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Pancar Turşusu Yapılışı
Yıkadığımız pancarları 10 dakika pişiriyoruz. Daha sonra suyunu süzerek kabuklarını soyuyoruz.
Pancarları ufak parçalar halinde kesip turşu kuracağınız, temiz kavanozlara yerleştiriyoruz. Sarımsakları havanda tuzla birlikte ezip ve kavanozlara koyuyoruz.
Pancarların haşlama suyuna 1.5 su bardağı sirke, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı da tuz ilave ederek kavanozlarımıza döküyoruz. Birkaç gün oda sıcaklığında beklettikten sonra pancar turşumuz tüketime hazır. Bekleriz.
Kırmızı Pancarın Faydaları
Kırmızı Pancar beyne iyi geliyor
Vücudumuzda nitrik oksit miktarındaki azalma beyne giden kan akışını ve beyindeki hücresel iletişimi bozabildiğinden, bu durum kronikleşirse beyin hasarı ve bilişsel fonksiyonlarda bozulmaya neden oluyor.
Kırmızı pancar içeriğindeki nitratın vücutta nitrik okside dönüşmesi sayesinde beynin kanlanması ve bilişsel fonksiyonların en elverişli şekilde yürütülmesinde önemli rol oynuyor.
Kan basıncını dengeliyor
Kan basıncının yüksek seyretmesi kalp krizi, inme, kronik kalp yetmezliği ve böbrek hastalıklarına neden olabiliyor.
Hipertansiyon hastalarıyla yapılan çalışmalar, günde 1 su bardağını geçmemek şartıyla (250 ml) kırmızı pancar suyu tüketimin kan basıncını önemli ölçüde düşürdüğünü gösteriyor.
Kalbi koruyor, kanserle savaşıyor
Kırmızı pancara mor rengini veren betanin aynı zamanda yüksek oranda antioksidan özellik gösteriyor. Vücudumuz her gün dışarıdan gelen ya da kendi oluşturduğu serbest radikallere yani kanserden kronik kalp yetmezliğine dek birçok hastalığa neden olabilecek zararlı maddelere maruz kalıyor.
Kırmızı pancar içeriğindeki betaninin antioksidan özellik göstermesi sayesinde bu serbest radikallerle savaşıyor ve bu özelliği sayesinde kalbi koruyor, kansere karşı savaşıyor.
Ayrıca kırmızı pancarda bulunan betanin, plazmada bulunan ve kalp hastalıklarının oluşmasına neden olan homosistein düzeyini azaltarak da kalp hastalıklarına karşı koruyor.
Sindirim sistemini düzenliyor
Orta boy bir kırmızı pancar yaklaşık 4 gram diyet posası içerir. Bu sayede bağırsaklarımızı korurken, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunları önler.
Ayrıca yeterli posa tüketimi kolon kanserine karşı koruyucu niteliktedir.
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:495 34384 Şişli / İstanbul
Trackbacks & Pingbacks
[…] PANCAR TURŞUSU […]
[…] PANCAR TURŞUSU […]
[…] PANCAR TURŞUSU […]
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!