Fırın Yemekleri
Fırın Yemekleri ve Sağlık
Sera Restaurant olarak yemeklerimizin çoğunu fırında yapıyoruz. Fırında yapılan yemekler daha lezzetli olduğu gibi aynı zamanda daha sağlıklıdır. Kızartma vb. yemek yapma yöntemleri insan sağlığı açısından pek tavsiye edilmez.
Fırında yapılan yemeklerde çok fazla yağ kullanılmaz. Özellikle etler kendi yağında piştiğinden sağlığınız için daha uygundur. Ayrıca daha lezzetlidir.
En sağlıklı ve lezzetli fırın yemekleri için Sera‘ya mutlaka uğrayın.
Fırın Yemekleri Püf Noktaları
Fırınlar mutfakta en çok kullandığımız yemek pişirme aletleridir. Fırınlar yemek pişirirken oluşan kötü kokuları azaltır. Kızartma veya diğer pişirme yöntemlerini kullandığınızda daha çok koku oluşur. Fırında pişirilen yemekler sizi fazla yağdan kurtararak sağlığınıza hem de cebinize iyi gelir.
Fırın Yemekleri Bir bardak su
Fırında yemek yaparken bazen yemekler kuruyabilir. Yemeğin kurumasını önlemek için fırının içine bir bardak su koymak akıllıca bir fikirdir. Oluşan ısı ile buharlaşan su yemeklerinizin kurumasını önler.
Fırında Köfte
Köfte pişirirken ızgara telini kullanın, fırının altına tepsi yerleştirip içine biraz su ekleyin. Böylece köfteden akan yağlar hem fırınınızı kirletmez hemde nemi yerinde, kurumamış süper lezzetli bir köfte yaparsınız. Izgara tadında.
Fırın Yemekleri Hamur işleri
Kek vb. hamur işlerini yaparken fırının önceden ısıtılması ve yemek yapılacak malzemenin öyle konulması çok önemlidir. Hamur işleri piştiğinde eni yirmi dakika fırının kapağının açılmadan bekletilmesi çok faydalı olacaktır.
Fırın Yemekleri Yağ Kullanımı
Deniz ürünleri, kırmızı ve beyaz etleri, sebze ve meyveleri fırında pişirdiğinizde, fırın içerisindeki kuru hava sayesinde, çok daha az yağ kullanmamız mümkün olur. Bu besinler içerdikleri yağ veya suyla piştiğinden lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmezler.
Tarifinizde proteinlerle (et, tavuk, balık gibi) karışık süt, yumurta veya peynir gibi malzemeler varsa, bu ürünlerin kesilmesini önlemek için fırını daha düşük sıcaklıkta çalıştırmanız gerekir.
Fırında Et Pişirme
Fırında et pişirme sırasında başlangıçta yüksek sıcaklık kullanılır. Pişme süresinin sonuna doğru sıcaklık düşürülür. Yüksek sıcaklıkla yemeğin üzeri mühürlenir ve bu sayede suyu içinde kalır. Izgara telini kullanmak, pişirdiğiniz kırmızı etleri mangalda pişmiş gibi hissettirmenin en iyi yöntemidir.
Yemeğin Görüntüsü
Fırında yaptığınız yemekler çok lezzetli ve sağlıklı olması yanında görünümü de çok önemli derseniz, pişmenin sonuna doğru üzerini açın nar gibi kızarmış bir görüntü oluşur. Yok, görüntüsü çok önemli değil, yumuşacık olsun derseniz yemeklerin üzerini folyo benzeri malzemelerle örtün.
Nar Gibi Bir Tavuk
Fırında tavuk yapıyorsunuz ama profesyonel reklam fotoğraflarındaki gibi mükemmel görünsün, acayip sükseli olsun derseniz, tavuğun üzerine biraz zeytinyağı ve şeker karışımı sürün.
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:495 34384 Şişli / İstanbul
Trackbacks & Pingbacks
[…] FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] YILMAZ Araştırmacı Yazar SAĞLIKLI BESLENME 2. Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] YILMAZ Araştırmacı Yazar SAĞLIKLI BESLENME 2. Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
[…] Beyin ZEYTİNYAĞLILAR IZGARALAR FIRIN YEMEKLERİ […]
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!